Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kul
Hahahaha sirotinja pomocu im ja :D
Svi ce oni sebi kupiti skolu koju hoce,dovoljno cemu biti da igra u schalkeu jedan mjesec i da zaradi pravni fakultet.
Oke, nije da sam neobrazovan, ali nije to ni tema. Ono o čemu ja govorim jeste da je utopija da će čovjek u tim godinama naći posao u okruženju u kojem se od mladih koji tek završavaju traži da imaju 2 godine iskustva. Krenuvši od Klička pa do Gredića, koji se bave politikom, ili do Vazde koji drži kafić (ako ćemo o imenima). Druga stvar koju si pomenuo je da se čovjek uči na poslu. Mozak mladog čovjeka je u mnogo većoj prednosti i u toj stavci ako uzmemo u obzir da mozak zrelog čovjeka isti nije koristio u nekom određenom intezitetu. Treće, taj fudbaler, koji je već odlučio da će biti fudbaler i pri tome je imao ambiciju (bar vjerujem) da će biti vrhunski fudbaler (equals milioni), a onda to nije ostvario, ne bi trebao biti u prednosti nad nekim kome je taj \"menadžment/sportski odgoj\" bio prioritet u samom startu.
vecina sportasa neke fakultete imaju (kako ih zavrse niko ne zna) al nogometasi su rupe teske
Kako tako usko gledash?! Kao prvo, uspjesan sportista od malih nogu se odriche tezeg skolovanja, tako da te medicine/elektrotehnike su 1 u milion. Kao drugo, sportasi uglavnom upisuju sportske fakultete i menadzmente. Kao trece, kad si kod tog \"dok ne nintendo bio u modi\". Ja sam IT inzinjer (znaci nauka koja najvise napreduje), a koristim neku literaturu od prije 15ak cak i vise godina za neke stvari. Da si imalo obrazovan znao bi da su svuda principi isti, ostalo su nijanse, a da se , na kraju krajeva, uci raditi na poslu, a ne na faksu... Pozdrav.
jes\', stoper u 37. s diplomom ekonomiste/inžinjera/elektrotehničara može bez problema uletiti u industriju iako je diplomu dobio 15 godina ranije dok je nintendo 64 bio u modi...danas neces naci sa 27 godina bez radnog iskustva...jedino mozda preko stranke kao nekadasnji golgeteri zelje :)
Pa tih 20 posto da su milijarderi ostali bi na kraju fukare. Sjetite se Ailtona. Lika mafija trazi u 5,6 zemalja. Ili Mutu genije ja mislim jos chelseau nije otplatio od onih 20-30 miliona sto im duguje.
ili po par stoja koliko su plaćeni kod nas :))