Tiger Woods
0

"Nesreća je moj privatni problem"

Totalsport
Američki golfer Tiger Woods (33) saopćenjem se na vlastitoj internetskoj stranici obratio javnosti povodom neobične automobilske nesreće u kojoj je sudjelovao.

Najbolji golfer današnjice i najbogatiji aktivni sportista svijeta preuzeo je odgovornost za incident u potpunosti na sebe, ali je odbio iznijeti bilo kakve detalje događaja.

Svojim skupocjenim SUV-om marke Cadillac Escalade zaletio se u hidrant pa u susjedovo stablo nedaleko vlastitog imanja u Isleworthu kod Windermerea, grada na Floridi.

O događajima lokalni mediji, tabloidi pogotovo, jako puno nagađaju, dok se o stvarnoj situaciji i dalje jako malo zna.

“Stvar je privatne prirode i želim da to tako i ostane”, saopćio je Woods nastavivši:

“Iako razumijem znatiželju, mnoge lažne, neutemeljene i zlonamjerne glasine koje trenutno cirkulišu o meni i mojoj porodici vrlo su neodgovorne.

Cijenim želje svih onih koji mi žele dobro. Također, međutim, tražim razumijevanje jer moja porodica i ja zaslužujemo malo privatnosti bez obzira na to koliko neki ljudi bili nametljivi.”

Nakon incidenta koji se dogodio usred noći, u dva sata i 25 minuta, Woods je morao zatražiti pomoć ljekara. Bio je omamljen, natučen i raskrvaren. Tabloidi nagađaju da ga je fizički napala ljubomorna supruga Elin, s kojom ima dvoje male djece, nakon što je saznala da je golfer vara.