Streljaštvo
89

Nedžad Džanković i Segmedina Bjelošević postavili novi rekord BiH

E. B.
Nedžad Džanković i Segmedina Bjelošević
Nedžad Džanković i Segmedina Bjelošević
Proteklog vikenda je u hrvatskom Solinu održano međunarodno takmičenje "Salona DC Open 2021" na kojem su nastupili najbolji strijelci iz sedam zemalja u gađanju zračnim oružjem za sve kategorije.

U disciplini Mix Team zračnom puškom učestvovali su i takmičari Streljačkog kluba Sarajevo Segmedina Bjelošević i Nedžad Džanković koji su odlično gađali i postavili novi državni rekord i osvojili drugo mjesto u konkurenciji 22 ekipe.

Mix Team Bjelošević-Džanković su u kvalifikacijama sa pogođenih 619,8 krugova oborili sopstveni rekord postignut na Evropskom prvenstvu održanom u Osijeku u maju ove godine, te se plasirali u polufinale.

U polufinalu sa još boljim gađanjem postavili novi državni rekord od 416,0 krugova i zauzeli drugo mjesto, te mogućnost da se u direktnom duelu sa prvom ekipom bore za zlato.

Prvo mjesto su osvojili domaći takmičari SD Dalmacijacement u sastavu Petar Gorša, koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju zauzeo peto mjesto, i Marta Zeljković.

U borbi za treće mjesto i bronzanu medalju Mix Team par Ana Adam i Andrija Mikuljan, članovi SD Končar Zagreb 1786, su bili uspješniji od para Amadea Urbas-Josip Sikavica iz SD Dalmacijacement i osvojili bronzanu medalju.

Na takmičenju je nastupilo više od 220 takmičara iz Slovenije, Mađarske, Češke Republike, Srbije, Crne Gore, domaćina Hrvatske i naše zemlje.

Organizator takmičenja je Streljačko društvo Dalmacijacement iz Solina koji ove godine obilježava 70 godina uspješnog rada.