Problemi u najavi
34

Navijači Slobode se okupljaju uoči duela Tuzle i Veleža: Nećemo tolerisati uvrede

N. K.
Utakmicom na Tušnju između Tuzla Cityja i Veleža danas se kompletira 11. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tuzlaci igraju u očajnoj formi, više se i ne sjećaju kada su posljednji put pobijedili, a trenutno zauzimaju pretposljednju poziciju na tabeli sa samo osam osvojenih bodova. Shodno tome, pobjeda u današnjem duelu je imperativ.

S druge strane, Velež igra u ritmu toplo-hladno te trenutno zauzima petu poziciju na tabeli. Eventualnom današnjom pobjedom prestigli bi Široki Brijeg i sigurno je da im motiva neće nedostajati.

Inače, Velež tradicionalno dobro izlazi na kraj s Tuzla Cityjem pa je tako u posljednjih šest međusobnih duela upisao čak pet pobjeda uz jedan remi.

Međutim, ovaj meč ima i posebnu najavu budući da su se najvatreniji navijači Slobode Fukare oglasile povodom dolaska gostujućih Veležovih navijača na Tušanj.

"Obavještenje za sve navijače tuzlanske Slobode! Povodom utakmice Premijer lige BiH (Tuzla City - Velež) želimo obavijestiti čelnike Tuzla Cityja da nećemo tolerisati i trpiti uvrede koje nam hinjski pokušavaju podvaliti. Naime, za utakmicu je naša sjeverna tribina planirana za gostujuće navijače. Kao i prošli put u utakmici protiv Veleža. Iako ne postoji ni jedan jedini razlog da se to uradi te da su do sada sve grupe bez problema dolazile u Tuzlu na zapadnu tribinu, nebitno da li je to sektor A ili D i nebitno da li na utakmicama Slobode ili njih. Klub Tuzla City nema organizovanu navijačku grupu te je samim time i mnogo lakše organizovati dolazak gostujućih igrača. Članove naše grupe pozivamo na okup ispred sjeverne tribine u 12:00 sati te tako ne dozvolimo i ne dopustimo ove uvrede kluba koji i nakon toliko godina u Premijer ligi nema sopstvenog stadiona", poručile su Fukare.

Utakmica između Tuzle i Veleža igra se danas od 14:30 sati, a sudit će je Frano Jelić iz Širokog Brijega.

Tabela: