sport
0

Navijači pozdravili Ronaldinha

Klix.ba
Ronaldinho će nositi broj 10
Ronaldinho će nositi broj 10
Oko 30 hiljada vjernih Barceloninih navijača jučer je na Nou Campu pozdravilo novu zvijezdu katalonskog kluba.

Nakon što je u nedjelju objavljeno da će se Barceloni pridružiti Ronaldinho za 23 miliona funti, jučer je i službeno predstavljen. 23-godišnji Brazilac je pred navijače izašao u Barceloninom dresu. Ronaldinho će u katalonskom klubu na dresu nositi broj 10, kojeg je prošle sezone nosio Juan Roman Riquelme.

Prije Ronaldinhovog istrčavanja na travnjak stadiona, navijači su na velikom video ekranu mogli vidjeti specijalnu video prezentaciju.

Ronaldinho je izjavio kako je ovo za njega 'jedan od najemocionalnijih dana u njegovom životu'. "Učinit ću sve što mogu kako bih navijačima dao razlog za slavlje." Ronadlinho je dodao kako želi nastaviti koracima njegovih sunarodnjaka Romarija, Ronalda i Rivalda, koji su također za svog vremena uspješno igrali na Nou Campu. "Oni su sjajni igrači, svjetski prvaci i djelomično su razlog što sam ovdje. Još od djetinjstva sam sanjao da budem član Barcelone."

Barcelonin predsjednik Joan Laporta je izjavio da će Ronaldinhov dolazak u klub pomoći Barceloni da vrati svoj nogometni ugled.