Na radost mnogih
0

Nakon dvije decenije pauze u Goraždu ponovo pokrenut Muški odbojkaški klub

E. A.
Nakon dvije decenije pauze u Goraždu je ponovo pokrenut Muški odbojkaški klub, a za to je zaslužna nekolicina zaljubljenika u ovaj sport koja se već nekoliko godina godine okuplja na rekreativnim terminima.

"Trebalo je vremena da se poslože sve stvari i zvanično pokrene klub koji je postojao nakon okončanja rata u BiH, a ugašen je 2003. godine. Vjerujem da ćemo zahvaljujući našem treneru Husu Biseru uspjeti da se kvalifikujemo u ligu. Mnogo mladih ljudi me pita kada mogu početi trenirati, ali potrebno nam je da ustabilimo tim i naše ambicije za sada su da klub opstane u Goraždu", ispričao je Adnan Imamović, jedan od inicijatora.

Novoosnovani klub ima podršku Ženskog odbojkaškog kluba Goražde, a interesovanje za ovaj sport raste.

"Veliki je interes za ovaj sport u Goraždu i mi ćemo od naredne godine krenuti i sa ligaškim takmičenjem.Trenutno imamo 12 igrača mada nam se stalno javljaju momci koji žele sa nama trenirati, ali mislimo da bi sada bilo previše gužve. Imamo veliki problem oko sala i planiramo kada bude ljepše vrijeme početi sa treninzima na otvorenim sportskim terenima u naselju "Prvi maj".

Za sada imamo tri treninga sedmično u fiskulturnoj sali OŠ "Fahrudin Fahro Baščelija" i moramo se zahvaliti direktorici škole Jasmini Djani i nastavniku Ameru Teroviću koji nam stalno izlaze u susret i pomažu", ističe Huso Biser, trener MOK Goražde.

Među odbojkaškim rekreativcima godinama je bio i Belmin Herak koji se rado pridružio klubu.

"Izuzetno mi je drago što se konačno oformio klub jer već godinama smo imali tu ideju i isti cilj koji smo zajedno ostvarili i nadamo se da će biti samo bolje. Tek smo počeli, ali smo izuzetno motivisani jer Goražde je oduvijek bilo poznato kao grad velikih talenata u odbojci i generalno sporta, tako da nam je to veliki podstrek", kaže Herak.

Muški odbojkaški klub Goražde od naredne sezone takmičit će se u Super ligi Federacije Bosne i Hercegovine, a poručuju da im je želja da budu uspješni poput Ženskog odbojkaškog kluba Goražde koji je već godinama u vrhu odbojke u BIH.