sport
5

Na Vilsonovom šetalištu sutra će biti održan Giro Bambino

Klix.ba
Odlična biciklistička zabava očekuje djecu sutra u Vilsonovom šetalištu. Po sedmi put biće održan Giro Bambino, specifični događaj koji je kombinacija male škole biciklizma i dobrog druženja, u organizaciji udruženja Giro di Sarajevo.

"Kao i prethodnih godina organizovat ćemo mali biciklistički poligon kroz koji će učesnike voditi naši iskusni članovi i volonteri, kao i dio naše takmičarske ekipe Team Giro. Na žalost, naši najbolji vozači su trenutno u Albaniji gdje voze šestodnevnu trku, ali tu smo svi mi ostali koji ćemo se potruditi da naši mladi biciklisti doista uživaju", kaže za Klix.ba Loren Keserović, menadžer projekta.

Giro Bambino se održava od 2009. I do sada je na njemu učestvovalo na stotine mališana. Događaj je ograničen na djecu do 12 godina, ali u njihovoj pratnji su dobrodošli svi prijatelji i članovi porodice.

"To je jedan porodični dan, gdje se trudimo napraviti dobru atmosferu za sve prisutne. Biciklizam je jedna pozitivna priča i u našem gradu doživljava ekspanziju, baš kao što smo mi iz Gira i priželjkivali, te je logično da ga sada promovišemo više nego ikada", dodaje Keserović.

Registracija učesnika počinje u 14 sati, a sam događaj sat kasnije. Sva djeca sa ispravnim biciklima (iz Gira obećavaju da će pomoći u sitnim popravkama, ako je potrebno) dobit će broj te tako učestvovati u izvlačenju poklona od organizatora i generalnog pokrovitelja projekta, kompanije Konzum BiH.

"Već tradicionalno smo pripremili vrlo adekvatne poklone – podijelit ćemo pet kaciga i jedan dječiji bicikl, a sva djeca imaju obezbijeđeno okrijepljenje u vidu Quickie kroasana i Cappy Junior sokova", ističe Keserović.

Giro Bambino se održava uz medijsko pokroviteljstvo portala Klix.ba i Antene Sarajevo. Generalni pokrovitelj je Konzum BiH, a prijatelji projekta su Porsche Sarajevo, Ciklo Centar, Kakanj Cement, Hotel Bristol Sarajevo i Muscle Freak. I ovaj događaj, kao i sve svoje projekte, Giro di Sarajevo organizuje pod motom #ZaBajkovitoSarajevo.