sport
2

Murray pronio olimpijsku baklju Wimbledonom

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Finalist posljednjeg izdanja Wimbledona britanski teniser Andy Murray u ponedjeljak je terenima All England Cluba pronio olimpijsku baklju.

Kao jedan od 187 nositelja olimpijskog plamena kroz London, Murray je dobio čast da s bakljom istrči na centralni teren u Wimbledonu gdje ga uskoro očekuju nastupi na olimpijskom teniskom turniru.

"Bilo je sjajno. Pratio sam ovih dana put olimpijske baklje Londonom. Atmosfera oko cijelog događaja čini mi se fantastičnom", izjavio je uzbuđeni Britanac koji nije mogao ne osvrnuti se na nedavni poraz u finalu Wimbledona.

"To mi je savršena motivacija za olimpijski turnir premda nisam osoba koja voli puno gledati unazad. Dobro sam trenirao zadnjih desetak dana, a siguran sam da će opet biti sjajna atmosfera. U ovom trenutku razmišljam samo o olimpijskom zlatu i za to se pripremam. Svi koji se bave sportom znaju što takav doseg znači. Grand Slam turniri su nešto drugo, više su individualna postignuća, a ja sada želim olimpijsko zlato", dodao je Murray.

Po izlasku s centralnog terena Murray je s bakljom došao na popularni “Henman Hill” gdje ju je predao trostrukoj osvajačici zlatnih olimpijskih medalja, američkoj teniserki Venus Williams.