sport
43

Muhammad Ali je toliko bolestan da jedva govori

Klix.ba
Muhammad Ali
Muhammad Ali
Legenda boksa Muhammad Ali, nekada poznat po svojoj brzini i jakim udarcima, bolestan je toliko da jedva govori, otkrio je njegov brat.

Bokserska legenda bori se s Parkinsovom bolesti već godinama, a sada je postao izuzetno slab i ne napušta kuću. Informacije o pogoršanju zdravlja 72-godišnje legende pojavile su se nakon što se nije pojavio na premijeri novog filma o njegovom životu prošle sedmice, te nije učestvovao u snimanju.

"Nisam mogao razgovarati s bratom jer je bolestan i ne govori dobro. Ali ponosan je na to što smo uz njega i dao je blagoslov za snimanje i emitovanje filma", rekao je brat Rahman za Sunday People.

Fokus filma "I Am Ali" stavljen je na porodični život karizmatičnog trostrukog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Korišteni su i Alijevi audio dnevnici koji predstavljaju intimni portret sportske ikone, a tu su i intervjui sa njegovom porodicom i anegdote Mikea Taysona i Georgea Foremana.

"Nije još vidio filma, ali jedva čekam da to uradi. Svidjet će mu se, znam da hoće. Plakat će, smijat će se i biti ponosan", rekla je njegova kćerka Maryum.

Film "Ja sam Ali" u kinima će biti u novembru.