sport
0

Bokserska legenda Muhamed Ali napustio bolnicu

Anadolija
Muhammad Ali
Muhammad Ali
Bokserska legenda Muhamed Ali izborio se sa infekcijom urinarnog trakta te je pušten iz bolnice i nalazi se u svom domu.

Ovu informaciju danas je potvrdio Alijev glasnogovornik Bob Gunnell ističući kako je Ali iz bolnice izašao u utorak navečer. Također je dodao kako se poznati bokser u svom domu priprema za proslavu svog 73. rođendana u krugu prijatelja i porodice.

"Sretan je jer se vratio kući i svojoj dnevnoj rutini", kazao je Gunell.

Budući da Ali sa svojom suprugom Lonnie ima kuće u Arizoni, Michigenu i Louisvillu, Gunell nije precizirao u koji dom je bokser otišao.

Prema njegovim riječima, Ali koji se godinama bori sa Parkinsovom bolešću, hospitaliziran je 20. decembra. Ljekari su najprije mislili kako se radi o blagoj upali pluća da bi kasnije potvrdili kako bokser ima infekciju urinarnog trakta. Gunell je također kazao kako se porodica zahvaljuje svima na lijepim željama vezanim za što skorije ozdravljenje boksera, kao i timu ljekara u bolnici u kojoj je boravio. 

Muhamed Ali je prvi bokser u historiji koji je tri puta osvojio titulu prvaka u teškoj kategoriji, a nju je uspješno odbranio 19 puta.

Rođen kao Cassius Marcellus Clay, promijenio je ime u Muhamed Ali 1964. godine nakon što je prihvatio islam. Svjetsku slavu je stekao izuzetnom brzinom pokreta i mogućnošću da dobro primi udarac. Smatra se jednim od najvećih sportista u historiji.