Velež Cup u Sarajevu
19

Mostarski Velež i ove godine organizuje plivački miting u Sarajevu

Piše: R. D.
Na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu 9. februara se održava veliki plivački mitnig. Posebnost ovog događaja je da se kao organizator pojavljuje Plivački klub Velež iz Mostara, grada koji nema zatvoreni pedesetmetarski bazen.

Prošle godine je Plivački klub Velež prvi put u svojoj dugoj 66-godišnjoj historiji postojanja organizovao međunarodni plivački miting Velež Cup na Olimpijskom bazenu u Sarajevu.

Organizatori su ponosni da je to takmičenje bilo najmasovnije otkako postoji Plivački savez Bosne i Hercegovine sa blizu 500 takmičara iz naše zemlje, Hrvatske i Srbije. Kao nastavak započete tradicije, klub i ove godine, 9. februara, organizuje 2. Velež Cup, na istom mjestu, sa željom da se ponovi atmosfera od prošle godine, a to je dobro druženje, dobri rezultati i dobra isplivana vremena plivača.

Samir Sunagić, predsjednik Skupštine Veleža, kaže kako posebnost ovog mitinga da Mostarci organiziraju nešto u Sarajevu proističe iz činjenice da Mostar nema odgovarajući bazen.

"Prošle godine 10. feburara smo organizirali prvi naš međunarodni plivački miting u Sarajevu u kojem su učestvovala 24 kluba iz tri zemlje. Ove godine ide drugi po redu i bili bismo sretni kad bi se ponovio prošlogodišnji, kako po broju učesnika tako i po isplivanima vremenima", kazao nam je Sunagić.

Termin održavanja je odličan, može poslužiti kao sjajna priprema za državna prvenstva. Iz Veleža pozivaju sve svoje prijatelje, posebno iz Sarajeva, kao i sve prijatelje plivačkog sporta da im se pridruže na međunarodnom plivačkom mitingu 2. Velež Cup.