sport
0

Mlada reprezentacija BiH savladala Litvaniju s 2:0

NINA
Foto: Sport.ba
Foto: Sport.ba
Mlada reprezentacija BiH ostvarila je prvu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo savladavši jučer na Grbavici Litvaniju s 2:0.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo lijepu igru, a BiH je prvi šut u okvir gola uputila tek u 17. minuti. Početak utakmice pripao je Litvaniji koja u 5. i 10. minuti nije iskoristila dvije fine prilike za vodstvo, a gosti su posebno bili opasni iz prekida pri kojima naša odbrana nije djelovala pretjerano sigurno.

Ipak, nastavak je ponudio bolju igru naše reprezentacije koja je uspjela dva puta zatresti protivničku mrežu. Rasplet se počeo nazirati u 58. minuti kada je Pehlić nakon solo prodora po desnoj strani iz blizine šutirao pored gola. Samo dvije minute kasnije BiH je povela. Jusuf Dajić odlično je prošao po lijevoj strani, pripremio sve za Senijada Ibričića kojemu je preostalo samo da Dajićevu povratnu loptu s peterca mirno pospremi u mrežu.

U 71. minuti BiH je povela s 2:0. Ponovno su u glavnim ulogama bili Dajić i Ibričić. Dajić je odlično prošao po lijevoj strani, te u šesnaestercu nakon kontakta s protivničkim igračem pao, što je sudac možda i prestrogo okarakterizirao kao jedanaesterac. Precizan s bijele tačke bio je Ibričić koji je pogotkom riješio pitanje pobjednika.