sport
0

Mlada nogometna reprezentacija BiH pobijedila Hrvatsku

NINA
Mlada nogometna reprezentacija BiH danas je u Vinkovcima na stadionu Cibalije došla do pobjede nad vršnjacima iz Hrvatske, koje su u prijateljskom susretu svladali s visokih 4:0.

Potez Ibrahima Zukanovića da za ovu prijateljsku utakmicu pozove većinom igrače koji nastupaju za bh. timove pokazao se kao pravo rješenje. Tako se dobrom igrom posebno istaknuo debitant Sulejman Smajić (član Zrinjskog), a svakako na listu onih koji su odigrali natprosječno treba dodati i Jusufa Dajića.

Prvo poluvrijeme proteklo je u odmjeravanju snaga i poprilično izjednačenoj igri, da bi drugih 45 minuta u potpunosti pripalo našim mladim nogometašima. U samo sedam minuta nastavka (od 52. do 57.) Zukanovićevi izabranici tri su puta tresli mrežu domaćina. Pogađali su redom Ibričić, Maksimović, Smajić, a šlag na tortu dodao je Pehlić koji u 85. minuti postavlja konačnih 4:0.

Uvjerljiva pobjeda protiv ekipe Slavena Bilića zasigurno će Zukanoviću i njegovim nogometašima, koje su mnogi već otpisali zbog dva početna poraza, donijeti dodatno samopouzdanje pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo U21 reprezentacija 2006.

Koliko god ovaj trijumf bio važan s psihološkog aspekta, ipak se prijateljski susreti brzo zaboravljaju. Važni su rezultati utakmica koje donose bodove u kvalifikacijskoj grupi. Igrači koji su potopili Bilićeve izabranike će imati priliku da pokažu svoju vrijednost u preostalim utakmicama kvalifikacija.