Putuju u Sofiju
304

Mlada hokejaška reprezentacija BiH igra prijateljski dvomeč s reprezentacijom Bugarske

K. H.
Mlada reprezentacija BiH u hokeju
Mlada reprezentacija BiH u hokeju
Reprezentacija BiH u hokeju na ledu do 18 godina tokom predstojećeg vikenda, 8. i 9. maja, igra prijateljski dvomeč s reprezentacijom Bugarske u Sofiji.

Ovo je prvi nastup naše mlade reprezentacije nakon 2003. i 2004. godine kada smo u ovoj kategoriji nastupali na kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Naša mlada reprezentacija je temeljito građena posljednjih desetak godina i ove prijateljske susrete igra u okviru priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u martu sljedeće godine.

U Sofiju putuju i nastupaju sljedeći mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine:

Golmani: Karim Ahmetovski, Amor Sačić,

Odbrana: Benjamin Sačić, Benjamin Vranesić, Vasilije Vučinić, Rijad Vulović, Emir Viđen, Muhamed Džinalić, Adnan Smajlović

Napad: Tarik Mrkva, Adi Drnda, Tarik Krehić, Alen Filipović, Rijad Pleho, Eldar Musović, Belmin Sinanbegović, Omar Puzić, Arman Dizdarević, Lut Memić, Nikko Gaković, Affan Bajramović

Treneri: Gleb Ushmodin, Nermin Alić, Haris Mrkva

Našu mladu reprezentaciju očekuje dostojan protivnik, reprezentacija Bugarske koja se po rangu u svjetskoj hokejaškoj federaciji (IIHF) nalazi u jačoj jakosnoj grupi.

"Očekujemo dobre utakmice iz kojih naši momci trebaju izaći s više intrnacionalnog iskustva koje će im u narednom periodu pomoći da stasaju i sazriju za veći izazov", poručili su iz Hokejaškog saveza BiH.

Odmah početkom juna naši mladi hokejaši će nastupiti i na turniru "Balkan tournament" u Istanbulu.