sport
0

Mirza Teletović se vraća u reprezentaciju

FENA
Mirza Teletović, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i član španske Tau Ceramice, odlučio se vratiti u najbolju bh. selekciju.

Teletović, koji je nakon susreta s Izraelom, nezadovoljan minutažom u tom meču odlučio napustiti reprezentaciju, promijenio je mišljenje nakon razgovora sa selektorom Nenadom Markovićem i direktorom reprezentacije Harisom Hadžićem.

"Usljed velikog pritiska mog novog kluba i promjenjivog zdravstvenog stanja došlo je do znatnijeg pomanjkanja moje koncentracije, što se reflektiralo i na igru i na moj odnos prema timu. Sagledavši u miru situaciju shvatio sam da je dres reprezentacije iznad svega. Nadam se da će mi trener Marković i moji saigrači pružiti šansu da punom snagom dam svoj doprinos timu koji to svakako zaslužuje. U Portugal idemo po pobjedu i bit će mi drago da u tome učestvujem. Zahvaljujem selektoru i direktoru reprezentacije na podršci i razumijevanju u trenucima slabosti. Smatram da se ovakvim pristupom garantira pozitivan trend u pravcu kreiranja snažne državne selekcije koja će biti tim, u pravnom smislu te riječi", saopćio je Teletović.

Direktor reprezentacije Haris Hadžić izjavio je da Teletović sportista koji može biti primjer dolazećim generacijama.

"Svojevremeno je odbio ponude za promjenu državljanstva i angažman u drugim reprezentacijama. Ne smijemo sebi dozvoliti da nam odlaze vrijedni igrači, ali oni treba da slijede Teletovićev primjer i budu svjesni obaveze i časti koju predstavlja poziv u državni tim", rekao je Hadžić.