sport
507

Mirsad Bektić u novoj UFC borbi slavio već u prvoj rundi

Piše: E. I.
Mirsad Bektić
Mirsad Bektić
Borac porijeklom iz Srebrenice Mirsad Bektić sinoć je u četvrtoj profesionalnoj UFC borbi ostvario 11. pobjedu.

U Manchesteru na manifestaciji UFC 204 pobijedio je Russella Doanea iz SAD-a već u prvoj rundi. Na taj način nastavio je pobjedničku seriju.

U nedavnom intervjuu za Klix.ba Bektić je istakao kako će se boriti protiv Alena Arnolda. Ipak, protivnik je promijenjen, a Mirsad je nakon pauze zbog povrede opet slavio.

"Svakoj borbi se radujem, one su za mene test koji mi govori koliko sam fokusiran i posvećen svom cilju. Sve pobjede su mi bile najdraže tada kada su se dešavale, ne mogu izdvojiti nijednu kao posebnu. Najteža borba mi je bila i ostala da usrećim svoju majku koja je puno uradila i dala za mene i moju porodicu. Dosta sam joj brige donio kroz odrastanje, ali ona je sve to izdržala i pokazala svoju veličinu. Sad je moja najteža borba da usrećim nju. Ovi ljudi koje susrećem i takmičim se u ringu s njima ništa su u odnosu na tu borbu", kazao je za naš portal Bektić.

Ovom Srebreničaninu mnogi predviđaju blistavu karijeru, a njegovi rezultati najbolje govore o njemu. Ima stopostotan učinak.