Pucat će sa bebom u stomaku
0

Malezijka će u devetom mjesecu trudnoće nastupiti na OI

Klix.ba
Ove godine će na Olimpijskim igrama u Londonu nastupiti i Malezijska predstavnica u streljaštvu Nur Mohamed Suryani Taibi. Ništa tu ne bi bilo čudno da Taibi nije u poodmakloj trudnoći.

Dvadesetdevetogodišnja streljačica bi trebala roditi svoje prvo dijete 2. septembra, što je manje od mjesec nakon završetka Olimpijskih igara. Nur se takmiči u disciplini u gađanju 10-metarskom zračnom puškom, a kada prvi put bude izašla na sportski teren već će biti u devetom mjesecu trudnoće. Do sada se nikada na Olimpijskim igrama nije desilo da nastupi neka sportašica u tako poodmakloj trudnoći.

Sa svojim trudničkim stomakom, Nur će biti među 390 sportista u disciplini streljaštva. Britanski mediji javljaju da je ova sportašica jučer avionom doputovala u London u pratnji supruga Marhazlija Mohtara, koji je inače policajac.

"Većina ljudi misli da sam luda i sebična, jer nastupam na Olimpijadi u poodmakloj trudnoći. Ja ne mislim tako, ja sam buduća majka i mogu osjetiti šta mogu, a šta ne mogu uraditi dok nosim bebu", izjavila je Nur.

Nedugo nakon zatvaranja Igara Nur će na svijet donijeti djevojčicu koja će se zvati Dayana Widyan.