Objavljen raspored takmičenja
0

Londonske Olimpijske igre počinju u Walesu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Organizatori Olimpijskih igara koje će se sljedeće godine (27. jula - 12. augusta) održati u Londonu objavili su raspored takmičenja

Kako nogometni olimpijski turniri počinju i prije službenog starta igara, tako će takmičenja zapravo početi već 25. jula i to u glavnom gradu Walesa Cardiffu na čijem će se Millennium stadionu igrati uvodna utakmica ženskog nogometnog turnira.

Jedan od šlagera Olimpijskih igara već uobičajeno bi trebala utrka na 100 metara, tako da bismo potencijalni sudar između Usaina Bolta i Tysona Gaya mogli gledati 5. augusta. Mogući veliki plivački dvoboj na 200 metara slobodno između najtrofejnijeg olimpijca u historiji Michaela Phelpsa i australskog povratnika Iana Thorpea dogodit će se 30. jula, dok bi posljednji dan, osim ceremonije zatvaranja, mogao proći i u znaku "Dream Teama", budući da je na rasporedu finale košarkaškog turnira na kojem će američka reprezentacija braniti zlato i Pekinga.

Prve će se medalje dijeliti u subotu, 28. jula, i to u streljaštvu, biciklizmu, mačevanju, judu, streličarstvu, plivanju i dizanju tegova.