sport
0

Liga prvaka: Real, Milan i Manchester slavili

Klix.ba
Aktuelni evropski prvak <b>Real Madrid </b>uspio se vratiti u susret nakon prvotnog vodstva <b>Borussije iz Dortmunda </b>i pobijediti sa 2-1. Gol za Borussiju postigao je <b>Jan Koller </b>u 30. minuti susreta. Dvije minute prije kraja prvog poluvremena nadu za prvu pobjedu svoje ekipe od septembra prošle godine vratio je <b>Raul</b> svojim petim golom u ovogodišnjoj Ligi prvaka. <b>Ronaldo </b>je zapečatio sudbinu Borussiji u 56. minuti susreta...

Real sada ima 4 boda iz 3 utakmice, jedan bod više od Borussije, dok se Milan učvrstio na prvom mjestu grupe C sa trećom uzastopnom pobjedom u Ligi prvaka. Jon Dahl Tomasson bio je jedini strijelac na utakmici i donio pobjedu Milanu protiv Lokomotive iz Moskve.

Može se reći da je Manchester United nadigrao svog dugogodišnjeg talijanskog rivala ekipu Juventusa iz Torina. Sudar ova dva ugledna evropska kluba donio je zanimljivu nogometnu prestavu. Strijelci za domaćine bili su Wes Brown u 4. minuti i Ruud van Nistelrooij 5. minuta prije kraja susreta. Ovo je za Nistelrooija bio deveti pogodak u dosadašnjem dijelu natjecanja. Poraz Juventusa ublažio je Nedved golom u sudačkom vremenu.

FC Basel poražen je od Deportiva iz La Corune 1:0.

Rezultati: 19/02/2003 Madrid - Dortmund 2-1 Milan - Lokomotiv 1-0 Basel - Deportivo 1-0 Man. United - Juventus 2-1

Poredak po grupama

Group A

Barcelona 3 9 Internazionale 3 6 Newcastle 3 3 Leverkusen 3 0

Group B

Ajax 3 5 Arsenal 3 5 Valencia 3 5 Roma 3 0

Group C

Milan 3 9 Madrid 3 4 Dortmund 3 3

Lokomotiv 3 1

Group D

Man. United 3 9 Juventus 3 4 Basel 3 3 Deportivo 3 1