Bivša zvijezda NHL-a
62

Legendarni hokejaš bori se u odbrani Ukrajine: Ruskom narodu treba objasniti šta se događa

D. P.
Hristič je najveći trag ostavio u Washingtonu (Foto: NHL)
Hristič je najveći trag ostavio u Washingtonu (Foto: NHL)
Mnogi bivši NHL igrači potreseni su ruskom agresijom na Ukrajinu pošto se u najjačoj ligi svijeta proslavio veliki broj igrača iz ove zemlje, a takva je situacija i sa legendarnim Dmitrijem Hrističem.

Rođen u Kijevu, Hristič je imao obavezu braniti svoju domovinu od ruske invazije. Odmah se javio vojsci i uzeo oružje u ruke.

Novinar The Sports Networka Gord Miller bio je u kontaktu s 52-godišnjim hokejašem koji je najveći trag ostavio igrajući za Washington Capitalse u NHL ligi. Tu je Hristič poručio da se vode žestoke borbe trenutno.

"Borimo se žestoko i dajemo sve od sebe. Trebate nam kako bi prenijeli ruskom narodu šta se zapravo događa. Sve što oni čuju su propaganda i laži", rekao je Hristič Milleru, a novinar TSN-a je to prenio putem Twittera.

Hristič je u najjačoj hokejaškoj ligi svijeta igrao čak 12 godina. Najveći trag ostavio je u Washingtonu, u čijem je dresu nastupio 419 puta ostvarivši 300 poena (140 golova i 160 asistencija).

U Sjedinjenim Američkim Državama igrao je još za Los Angeles Kingse, Boston Bruinse, Toronto Maple Leafse i Baltimore Skipjackse. Karijeru je završio 2004. godine u dresu Metallurga iz Magnitogorska.