Skandalozno ponašanje
0

Zvijezde Lakersa zamalo se potukle na klupi, Rondo ka navijaču uperio prste poput pištolja

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Los Angeles Lakersi doživjeli su i drugi poraz u NBA sezoni, a u svom Staples Centru izgubili su od Phoenix Sunsa sa 115:105. Slab početak prvenstva poremetio je i atmosferu u redovima popularnih Jezeraša, a zamalo je došlo i do tučnjave između Anthonyja Davisa i Dwighta Howarda.

U finišu prvog poluvremena protiv Phoenixa, tokom time outa, došlo je do svađe na klupi između Anthonyja Davisa i Dwighta Howarda.

Zvijezde Lakersa počele su se naguravati na klupi i unositi jedan drugom u lice, te izgledalo kao da će se potući. Ipak, na svu sreću umiješali su se njihovi saigrači koji su ih razdvojili i tako su spriječili ozbiljan incident.

Legenda Lakersa Magic Johnson na Twitteru je napisao da ovakvo nešto nije vidio u 42 godine koliko prati tim iz Los Angelesa.

Sramotnom ponašanju igrača Lakersa na utakmici doprinio je i Rajon Rondo, koji je navijaču u prvom redu u lice uperio prste kao da drži pištolj, a na kraju je navijač izbačen iz dvorane iako detalji njihove svađe nisu objavljeni.

Svakako, Rondova reakcija mogla bi se shvatiti kao prijetnja ubistvom.

Inače, Phoenix je do trijumfa predvodio sjajni Chris Paul sa 23 poena i 14 asistencija, dok su kod Lakersa najzapaženiji bili LeBron James sa 25 poena i Anthony Davis sa 22 koša i 14 skokova.