Košarka
0

ŽKK Željezničar domaćin košarkaškog memorijala Davorin Popović

FENA
Ženski košarkaški klub Željezničar domaćin je Trećeg memorijalnog turnira Davorin Popović, koji će u petak i subotu biti održan u Sarajevu. Na turniru će pored Željezničara nastupiti Šibenik, Budućnost iz Podgorice i mađarska ekipa Szolnoki.

Prvog dana turnira u petak sastat će se Budućnost - Šibenik (17.00) i Željezničar - Szolnoki (19.00), dok su u subotu na rasporedu susret za treće mjesto (17.00) i finalni meč (19.00). Sve utakmice bit će odigrane u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu.

Nastup na turniru Željezničaru će poslužiti kao dobra prilika da novi trener Elmedin Omanić provjeri mogućnosti ekipe, koja je u prijelaznom roku pretpjela velike izmjene.

"Sve aktivnosti podredit ćemo nastupima u FIBA kupu. Želimo se što bolje pripremiti za to takmičenje kako bi ostvarili dobar rezultat. Još nismo završili stvaranje ekipe, nedostaje tu još nekoliko košarkašica, ali se nadam da ćemo što prije ući u trenažni proces u punom sastavu", rekao je Omanić.

U prijelaznom roku ekipu su pojačale Martina Gambiraža i Amerikanka Deonne Davis, dok se danas očekuje dolazak i druge Amerikanke Sabrine Scot. Uz igračice iz prošle sezone koje su ostale u klubu, te još par pojačanja na centarskim pozicijama Željezničar bi i u narednoj sezoni trebao da vodi glavnu riječ u prvenstvu BiH. No kada je u pitanju FIBA kup u Željezničaru očekuju teške utakmice, ali vjeruju u plasman u drugi krug.

"Bešiktaš je favorit, dok ćemo mi pokušati eventualnim domaćim pobjedama nad Vojvodinom i Panionosom izboriti drugi krug", rekao je Omanić.