Košarka
0

Završen košarkaški kamp na Vlašiću

Klix.ba
Foto: ENI news
Foto: ENI news
Danas je na Babanovcu završen ovogodišnji GEN-ov Međunarodni košarkaški kamp. Oko stotinu dječaka i djevojčica iz BiH i inostranstva tokom tri smjene imalo je priliku učiti od prestižnih košarkaških stručnjaka iz regije.

Na terenima Hotela Sunce u posljednjoj smjeni od 15. jula treniralo je 25 dječaka iz cijele BiH. Sa ovom grupom radili su Sabahudin Bašović, Alen Čolpa i Bojan Železnik iz Slovenije. Tokom njihovog osmodnevnog boravka u kampu održana su i različita takmičenja, a najuspješniji su nagrađeni prigodnim poklonima firme Sportlife koje su uručili Nenad Marković i brigadni general Walter Lord, komandant NATO-a u BiH .

"NATO je protekle dvije godine podržao rad kampa, a to će činiti i naredne godine. Želja mi je da svojim prijateljima prenesete poruku o vašim dobrim iskustvima na Vlašiću kako bi se i oni priključili ovom značajnom sportskom projektu", istakao je general Lord.

Inače, u proteklim smjenama sa učesnicima kampa radili su Nenad Marković, Emir Halimić, Dan Connelly, Muris Memić i Osman Handžić te Draško Prodanović i Sabit Hadžić.

"Zahvalio bih se svim prijateljima kampa i domaćinu iz Hotela Sunce koji su nam omogućili optimalne uslove za rad. Vidimo se naredne godine", naglasio je Nenad Marković, prenosi ENI news.

Uduženje GEN osnovali su vrhunski bh. sportski radnici, nekadašnji državni košarkaški reprezentativci Gordan Firić, Emir Halimić i Nenad Marković.