Poraženi držao govor
3

Zašto su Thompson i Curry zaigrali "kamen, papir, makaze" na klupi Warriorsa

F. Z.
Košarkaši Golden State Warriorsa dočekali su sinoć na svom parketu Miami Heat i poraženi su rezultatom 113:101.

U ekipi koja je u posljednjih pet sezona tri puta bila prvak NBA lige, izuzev Draymonda Greena, na parketu nije bilo košarkaša koji su najzaslužniji za takav rezultat.

Steph Curry i Klay Thompson su povrijeđeni, Durant je također povrijeđen i prešao je u Brooklyn Netse, a Andre Iguodala odnedavno je član Miami Heata. Jedan od najboljih defanzivaca u NBA ligi u posljednjih deset godina došao je u goste ekipi s kojom je tri puta bio prvak NBA lige.

Uoči utakmice trebalo je održati govor u čast Iguodale. Curry i Thompson odlučili su igrom "papir, kamen, makaze" odrediti ko će biti govornik. Poraženi je imao čast da poželi dobrodošlicu bivšem saigraču i održi govor, a uspješniji je bio Curry pa je taj zadatak pripao Thompsonu.

"Ovo je posebna noć za sve nas. Vratio se jedan od najvećih košarkaša u historiji Golden State Warriorsa. On je jedan od mojih najdražih saigrača. Učinio je Stephu, meni i Draymondu posao na parketu mnogo lakšim. Zahvalni smo mu na svemu što je uradio za nas i jedva čekam da vidim tvoj dres jednog dana pod svodovima ove dvorane", rekao je Thompson.