U 36. godini
188

Zack Wright završio karijeru: Hvala državi BiH, tamo su me dočekali kao nekog svog

K. H.
Foto: Zack Wright u dresu košarkaške reprezentacije BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Foto: Zack Wright u dresu košarkaške reprezentacije BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bivši bh. košarkaši reprezentativac Zack Wright završio je košarkašku karijeru u 36. godini, a u oproštajnoj poruci zahvalio se i našoj državi koja ga je kao naturalizovanog igrača prihvatila u svoj tim.

On je na svojim službenim stranicama na društvenim mrežama potvrdio kraj karijere, a zahvalio se svojim agentima, prvim trenerima, svim saigračima i porodici.

"Želim prvo da se zahvalim Bogu što mi je dozvolio da igram igru koju toliko toliko dugo. Hvala mojoj majci koja je uvijek bila moja najveća podrška, a hvala i mojoj porodici i mojoj supruzi što me podržavala sve ove godine. Hvala i mojoj djeci jer su mi dala podršku kada mi je ona trebala da nastavim igrati i budem bolji čovjek", napisao je, između ostalog Wright i dodao:

"Hvala državi Bosni i Hercegovini, koja me je dočekala kao nekog svog."

Zack Wright je u Evropu došao 2007. godine kada je potpisao za Braunschweig, a potom je nosio dres Elan Chalona, Le Mansa, Limogesa, Rethymna, Cibone, Spartaka, Brose Basketsa, Panathinaikosa, Istanbula, Union Olimpije, Avtodor Sararova, Monaca, Strasbourga i Bourga.

On je 2012. godine stekao bh. državljanstvo, a igrao je za našu reprezentaciju na Eurobasketu 2013. godine.