Košarka
10

Warriorsi se ne predaju, Curry i društvo izborili sedmu utakmicu finala Zapada

Piše: S. H.
Foto: EPA
Foto: EPA
Golden State Warriorsi sjajnom igrom u posljednoj četvrtini šeste utakmice doigravanja savladali su ekipu Oklahoma City Thundera, izjednačivši na 3:3, tako da će pobjednika Zapadne konferencije NBA lige odlučivati sedma utakmica.

Iako su košarkaši Oklahome imali prednost 3:2 u pobjedama i šestu utakmicu finala Zapdne konferencije igrali na domaćem terenu, aktuelni prvaci NBA lige pokazali su da pravi šampioni nikada ne odustaju.

Meč je bolje otvorila Oklahoma koja je nakon prve tri četvrtine imala prednost od osam poena. Odlični su bili Kevin Durant sa 29, te Russel Westbrook sa 28 poena.

Ipak, u posljednoj četvrtini Warriorsi su ubacili u brzinu više i sjajnom igrom tu dionicu igre riješili sa 33:18, što je bilo dovoljno za pobjedu rezultatom 108:101.

Odlični Klay Thompson ubacio je 41 poen, od čega 19 u posljednjoj četvrtini, dok je Steph Curry dodao 29 poen. Tako će Warriorsi u ponedjeljak biti domaćini sedme utakmice doigravanja.

Pobjednik ovog duela u finalu NBA lige igrat će protiv ekipe Cleveland Cavaliersa, koji su u finalu Istoka pobijedili ekipu Toronto Raptorsa.