Reprezentativac BiH
107

Vrabac: Poraz od Poljske je možda i dobro došao, trebamo gledati to s pozitivne strane

E. B.
Adin Vrabac (Foto: Screenshot)
Adin Vrabac (Foto: Screenshot)
Košarkaši Bosne i Hercegovine su se sinoćnjim porazom od Poljske doveli u situaciju da moraju sutra savladati Mađarsku kako bi prošli u polufinale pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre.

Reprezentativac naše zemlje Adin Vrabac je svjestan da su naši momci podbacili protiv Poljske, ali je i dalje optimista.

"Svjesni smo da je jučer bila loša utakmica s naše strane i da smo dozvolili Poljskoj da se razigra i pobijedi. Ovo je turnir, ima još dosta da se igra i mislim da mi imamo još dosta toga pokazati. Čeka nas težak put, ali vjerujem da smo kvalitetni i da ćemo ići do finala", rekao je Vrabac.

Vrabac ističe kako naši košarkaši dobro poznaju Mađarsku.

"Trebamo popraviti stvari od jučer, trebamo se skupiti i pokazati reakciju. Poraz od Poljske je možda i dobro došao, trebamo gledati to s pozitivne strane. Možda i ne valja da ide sve nekim tokom gdje ide lagano i onda te na kraju sačeka neka prepreka. Sad smo se malo okliznuli, vidjeli da ne ide baš tako lako i da treba da pokažemo reakciju i sigurno bolju igru. Mislim da ćemo uspjeti doći do finala, a tamo ko god bude, mi ćemo biti jaki dovoljno da osvojimo turnir i da se plasiramo se u kvalifikacije iduće godine", poručio je Vrabac.

Susret BiH - Mađarska igra se sutra s početkom u 21 sat.