Naš najbolji arbitar
33

Urnebesan odgovor bh. sudije čuvenom NBA treneru: Nakon bivših žena ništa me ne može iznenaditi

S. G.
Zurapović u društvu Popovicha / Foto: FIBA
Zurapović u društvu Popovicha / Foto: FIBA
Najpoznatiji bosanskohercegovački košarkaški sudija Ademir Zurapović gostovao je u podcastu Radija N gdje je pričao zanimljivosti iz svoje bogate sudijske karijere.

Rođeni Tuzlak bio je glavni arbitar finalnog meča Olimpijskih igara u Tokiju između SAD-a i Francuske 2021. godine, a prisjetio se jednog zanimljivog detalja iz te utakmice.

Američki selektor Gregg Popovich mu se obratio riječima "Ademire, kako si?", što je začudilo našeg sudiju.

@radionpodkast FIBA sudac Ademir Zurapović konačno otkriva sve detalje razgovora sa legendarnim Greggom Popovichem selektorom reprezentacije SAD, prilikom finalne utakmice na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine protiv reprezentacije Francuske #podcastradion #gregpopovich #ademirzurapovic #basketball #košarka #finale #olimpijskeigre #balkantiktok #balkan #bosnia #srbija #hrvatska #crnagora #tuzla #sarajevo #zenica #mostar #beograd #zagreb #split #podgorica ♬ original sound - podcast Radion

Kasnije je, kako kaže, preko komesara iz Grčke saznao da je čuveni NBA trener poslao svog GM-a da provjeri imena svih sudija i kako se ona tačno izgovaraju. Na to mu je Zurapović odgovorio na urnebesan način.

"Stavio je ruke iza leđa kao i inače i upitao me: 'Kako je moguće da si ti mirniji od mene u ovoj utakmici?' Na to sam ga pitao da mu odgovorim na način iz privatnog života pa sam mu rekao da me nakon dvije bivše žene ništa ne može iznenaditi", kroz smijeh je ispričao tuzlanski sudija.

Inače, Ademir Zurapović je FIBA sudija od 1995. godine. Sudio je i Finale Interkontinentalnog kupa, finale FIBA Lige šampiona, ali i play off za odlazak na Olimpijadu kao i utakmice nedavno održanog Svjetskog prvenstva.

Porazna je činjenica KSBiH da zabrani jednom od najboljih evropskih sudija da u prošloj sezoni dijeli pravdu u našoj ligi samo iz razloga jer je napunio 50 godina.