Košarka
0

Upravni odbor asocijacije košarke u kolicima BiH o prvenstvu

FENA
Upravni odbor Asocijacije košarke u kolicima BiH donio je odluku da proljetni dio 13. prvenstva BiH u košarci u kolicima počinje 15. marta.

U 8. kolu koje je tada na rasporedu sastaju se: Gradačac: KIK Zmaj – KKI Vrbas Banja Luka, Sanski Most: KIK Sana – KKK Bijeljina, Sarajevo: KKK 3K Sarajevo – KIK Bosna Zenica, Sarajevo: ŽKK Bambi – KIK Bosna Zenica, Bihać: KIS Una Sana – KIK Vaterani Tuzla.

«Upravni odbor AKK BiH donio je odluku da se finalni turnir 13. kupa BiH održi u Banjoj Luci, 9., 10. i 11. maja, a organizator je ekipa KKI Vrbas. Naše ekipe ovog proljeća očekuje bogat raspored na međunarodnoj sceni. KIK Una Sana iz Bihaća u martu će igrati KUP šampiona Evrope na Siciliji, ekipa KIK Zmaj iz Gradačca 7.marta putuje na Andre Wergauven KUP u Brno. Tuzlanski Veterani će 25., 26. i 27. aprila biti domaćini finala Wili Brinkman KUP-a, dok će BiH na Balkanskom prvenstvu u turskom Izmiru predstavljati KKI Vrbas iz Banja Luke», izjavio je Feni, Mirsad Alagić, komesar takmičenja u AKK BiH.