Košarka
56

Trener Netsa Jason Kidd: Teletović će biti važna karika u timu

Klix.ba
Jason Kidd, trener Brooklyn Netsa
Jason Kidd, trener Brooklyn Netsa
Trener Brooklyn Netsa Jason Kidd ima veliko povjerenje u Mirzu Teletovića. Kako je izjavio, bh. reprezentativac će biti od izuzetne važnosti u predstojećoj sezoni.

Prije godinu dana Teletović je napustio evropsku košarku kako bi ostvario svoj dječački san i zaigrao na NBA parketima. Obukao je dres Brooklyn Netsa i u sezoni koju ima iza sebe nije dobio priliku koju je očekivao. Međutim, to ga nije sputavalo u želji da uspije u najelitnijoj košarkaškoj ligi na svijetu, piše španska Marca.

Njegov status u Netsima prate mnogi timovi sa Starog kontenta. Interes su pokazali turski Fenerbahce i španska Barcelona. Međutim, Jablaničanin nije ni htio razmišljati o ponudama ovih košarkaških velikana.

"Netsi su moja ekipa. Protekle sezone slijedio sam svoje snove i otišao u NBA. Desilo se šta se desilo, ali imam motiva i potrebno je samo da dam sve od sebe u ovoj ligi", kazao je Teletović koji se trenutno nalazi u Bosni i Hercegovini, gdje očekuje priključenje pripremama reprezentacije BiH, koja u septembru učestvuje na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Nakon povratka iz Evrope, piše navedeni list, Teletović će zateći poptuno drugačiji tim nakon što su u Netse stigli Garnett i Kirilenko.

No, bez obzira na sve, trener popularnih Mrežica, Jason Kidd, računa na usluge Teletovića.

"Mirza će biti veoma važan član tima. Može nam mnogo pomoći u odbrani i svojim šutevima. Također, igrači koji su stigli bit će veoma važni", kazao je Kidd.