SP u košarci
10

Tok utakmice: Srbija - Litvanija 87:68

H. H.
Foto: FIBA
Foto: FIBA
Košarkaške reprezentacije Srbije i Litvanije igraju prvi meč četvrtfinala Svjetskog prvenstva, a tekstualni prijenos možete pratiti na portalu Klix.ba.

Kraj utakmice

Srbija - Litvanija 87:68 (24:25, 25:13, 24:17, 14:13)

Srbija bez većih problema održava ogromnu prednost i jasno je da će igrati u polufinalu. Tamo ih očekuje bolji iz duela između Slovenije i Kanade koji je na programu sutra.

Dvije sjajne trojke pogodio je Petrušev kojima je i definitivno prelomio meč.

Najefikasniji pojedinac susreta bio je Bogdan Bogdanović koji je ubacio 21 poen, dok je Petrušev dodao 17. Kod poraženih bolji od ostalih bio je Sedekerskis s 14 ubačaja.

Treća četvrtina

Srbija - Litvanija 73:55 (24:25, 25:13, 24:17)

Litvanija je serijom 9:2 uhvatila priključak i vratila se u utakmicu na startu trećeg perioda. Ipak, bilo je to kratkog daha, jer su Srbi vanjskim šutem razbili zonu Litvanaca.

Briljira Stefan Jović koji pogađa trojke iz svih pozicija, dok Litvanci ne mogu ništa pogoditi i u posljednih deset minuta ulaze sa zaostatakom od 18 poena.

Bogdanović je na 20 poena, Jović je dodao 11, a kod Litvanaca po 11 su ubacili Jokubaitis i Valančiunas.

Druga četvrtina

Srbija - Litvanija 49:38 (24:25, 25:13)

Srbija je izvanredno otvorila drugu četvrtinu i serijom 6:0 stigla je do preokreta (30:25). Jakom odbranom Srbi su nastavili održavati prednost, a Bogdanović je nastavio svoju košgetersku seriju.

Litvaniju je stao šut za tri poena, a iz reketa nisu mogli mnogo toga napraviti. Na isteku druge četvrtine Bogdanović je pogodio fenomanalnu trojku za +11 nakon prvog poluvremena.

Upravo je Bogdanović najefikasniji sa 18 poena, a Petrušev je ubacio sedam. Kod Litvanaca Sedekerkis je postigao 10 poena.

Prva četvrtina

Srbija - Litvanija 24:25

Bila je to sjajna prva četvrtina koju je obilježio sjajan šut za tri poena Litvanaca, dok su se izabranici Svetislava Pešića probudili u finišu četvrtine i uhvatili rezultatski priključak.

Valančijunas je postigao sedam, a Brazdejkis pet poena za Litvaniju. U redovima Srbije osam poena je postigao Bogdanović, a sedam Petrušev.

Osim borbe za medalju, pobjednik će obezbijediti vizu za Olimpijske igre u Parizu sljedeće godine

Srbija je u četvrtfinale stigla kao drugoplasirana iz grupe I, dok je Litvanija bila prva u grupi J poslije pobjede nad SAD i mnogi je vide kao favorita u današjem okršaju.