Uprkos teškoj grupi
72

Sulejmanović nakon žrijeba za Eurobasket: Spremit ćemo se i hrabro "potući" sa svima

D. B.
Emir Sulejmanović
Emir Sulejmanović
Nakon što je danas obavljen žrijeb grupa nadolazeći Eurobasket, reprezentacije BiH je saznala svoje protivnike protivnike. Bh. reprezentativac Emir Sulejmanović je u izjavi za portal Klix.ba govorio o onome što nas očekuje naredne godine.

Voljom žrijeba je odlučeno da će BiH igrati u Grupi B protiv Njemačke, Francuske, Slovenije, Litvanije i Mađarske, što je izuzetno teška grupa za izabranike selektora Vedrana Bosnića, no naši momci će dati sve od sebe.

"Grupa je teška, dovoljno je samo pogledati sve te reprezentacije, suvišno je govoriti bilo šta jer se zaista radi o velikim timovima. Na nama je da odradimo pripreme na najbolji mogući način, spremit ćemo se i hrabro 'potući' sa svima. Važno je da budemo fokusirani na sebe i našu igru u svakoj utakmici. Danas je u sportu sve moguće. Nadam se da će se steći uslovi tako da imamo i podršku naših navijača", izjavio je Sulejmanović.

On je u dobroj formi te nastupa za Lenovo Tenerife u španskoj Endesi, klub kojem odlično ide u ovoj sezoni.

"Zadovoljan sam formom, moram nastaviti s dobrim radom posebno jer nam dolaze utakmice u kojima nam je cilj da ostvarimo pozitivne rezultate kako bismo zadržali treću poziciju u Endesi pred play-off, a također nas čeka i Final 8 Lige šampiona u Rusiji", kazao je Sulejmanović.

Eurobasket se igra od 1. do 18. septembra 2022. godine, a titula prvaka je u vitrinama Slovenije.