Košarka
0

Suad Šehović pojačao ljubljansku Olimpiju

FENA
Suad Šehović
Suad Šehović
Košarkarški klub Union Olimpija počeo je sastavljati ekipu za novu sezonu. Prvo pojačanje na raspolaganju trenera Jurija Zdovca je Suad Šehović, mladi crnogorski reprezentativac, koji je zadnjih pet sezona nastupao za sarajevsku Bosnu.

Suad Šehović (23), 197 centimetara visoki bek šuter, sportsku karijeru počeo je u Sarajevu. U posljednjoj sezoni, u ulozi kapitena ''studenata'', postizao je prosječno 13,7 poena, 5,4 skoka i 1,3 asistencije u utakmicama regionalne NLB lige, prenosi STA.

Dvaput je osvojio Kup BiH, a jednom prvenstvo BiH. U karijeri je nastupao za U-20 reprezentaciju Crne Gore, da bi od 2009. postao član seniorske reprezentacije.

Trener Jure Zdovc je nakon potpisivanja jednogodišnjeg ugovora sa Šehovićem kazao: "Šehovića dobro znamo iz Bosne, a prije par godina sam ga i trenirao. Iza sebe ima dobru sezonu u NLB ligi i vjerujemo da je spreman za korak naprijed. Prati ga reputacija vrijednog, borbenog, beskompromisnog košarkaša, koji će dobro odraditi posao na svojoj poziciji u svim takmičenjima."