Bez Jabbara i Duncana
78

Shaquille O'Neal odabrao najbolju NBA ekipu svih vremena

K. H.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Legendarni Shaquille O'Neal izabrao je najbolju NBA ekipu svih vremena kazavši da "njegov tim" od pet igrača niko ne bi mogao nadjačati u sedam odigranih utakmica, koliko bi se maksimalno po pravilu moglo odigrati u "play-off okršaju".

Popularni "Shaq" je odabrao tim po svom ukusu, a u njemu se pored njegovog imena nalaze još četiri vrhunska košarkaša koja bi prema njegovim riječima činila najjaču petorku ikad.

O’Neal je u najbolji tim, pored već pomenutog sebe, dodao još sljedeće igrače: Allen Iverson, Kobe Bryant, Michael Jordan i LeBron James.

"Ovaj tim niko ne bi mogao nadjačati u seriji od sedam utakmica", objasnio je ovaj legendarni košarkaš.

Njegov izbor izazvao je mnoštvo reakcija, a iako je dobio puno pozitivnih komentara, bilo je i onih koji smatraju da je nezasluženo isključio legendu Lakersa Kareema Abdul-Jabbara, kao i Tima Duncana.

Shaquille O’Neal igrao je za Orlando, Lakerse, Miami, Phoenix, Cleveland i Boston u NBA ligi, a osvojio je četiri šampionska prstena i to tri s Lakersima i jedan s Miamijem.

Također, osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine te Svjetsko prvenstvo u Kanadi 1994. godine.