Košarka
16

Sejfić nije mogao sam: Bosna savladala Vogošću i ušla u finale play-offa A1 lige

Piše: E. B.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Bosna Royal je savladala Vogošću rezultatom 99:95 i sa 2-0 u seriji se plasirala u finale play-offa A1 lige.

U veoma uzbudljivoj utakmici pred punim tribinama Male dvorane Skenderija domaći tim je u veoma uzbudljivom finišu slavio zahvaljujući objektivno širem rosteru, te je sedam igrača Studenata završilo meč sa dvocifrenim učinkom.

Najbolji pojedinac utakmice bio je Saša Vasiljević koji je upisao 14 poena, 10 asistencija i 7 skokova. Vladimir Đorđević je dodao 17 poena, Strahinja Dragičević 16, a na parketu se našao i direktor kluba Damir Krupalija, koji je upisao 10 poena.

U redovima Vogošće najbolji je bio Ismet Sejfić sa 32 poena uz 11 skokova. Imran Fazlić je dodao 23 poena, dok je Dinko Peljto napravio double-double sa 11 poena i 14 asistencija.

O širini rostera Vogošće najbolje govori podatak da su na poluvremenu u rubrici poeni bila upisana samo imena Sejfića, Peljte i Rešidovića.

U finalu play-offa Bosna Royal će igrati protiv Lukavca, koji je napravio iznenađenje i sa 2-0 u seriji izbacio prvoplasiranu ekipu iz ligaškog dijela takmičenja, ekipu Gradine.

"Obje utakmice su bile veoma teške i čestitam mojim igračima na prolazu u finale. Imali smo praktično tri treninga prije prve utakmice sa novim timom. Meni je ogroman problem ovo pravilo zaštićenog godišta i to dosta komplikuje situaciju u smislu vođenja utakmice. Čeka nas finale protiv Lukavca, imamo vremena da nastavimo sa uigravanjem ekipe. Ništa niej gotovo, moramo mnogo da radimo, danas nam je u nekim momentima Vogošća očitala lekciju iz koje moramo nešta da naučimo i nadam se da ćemo uspjeti da uđemo u Ligu 12", rekao je Dušan Gvozdić, trener Bosne.