Uživa u dresu Bosne
27

Sejfić je MVP prvenstva: Sarajevo zaslužuje ekipu koja će biti konkurentna u regionu

N. K.
Sejfić u akciji (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sejfić u akciji (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Košarkaški klub Bosna regularni dio sezone završio je s omjerom 15:7, a večeras igraju prvu utakmicu u Bijeljini protiv ekipe Budućnost Prolaba. Velike zasluge za dobre igre i rezultate Studenata ima košarkaški reprezentativac Ismet Sejfić.
Prema mišljenju ljubitelja košarke u našoj zemlji, ali i odličnoj statistici, centar sarajevske ekipe je MVP regularnog dijela sezone.

Sejfić ima prosjek od 20 poena i 12,9 skokova po utakmici, uz procenat šuta od 59,7. Njegov indeks korisnosti je 27,7. Centar Studenata je i u posljednjoj utakmici protiv Slavije postigao novi double-double od 16 poena i 11 skokova. I u utakmici u Bijeljini upravo bi Ismet mogao biti igrač odluke.

"Ekipa iz Bijeljine je u ovom trenutku u nešto boljoj formi od nas, ali to nas ne sprječava da igramo najbolje što možemo i učinimo sve da prođemo u polufinale. Motiva nam ne nedostaje", kaže Sejfić.

Prvi centar Studenata nije se pokajao što je prihvatio poziv Bosne.

"Poklopilo se mnogo stvari u klubu i to pokazuju i rezultati. Imao sam četiri, pet poziva, ali kada je došla ponuda Bosne nisam se previše razmišljao. Kao rezultat rada i truda došla je i ova statistika. U dresu Bosne istinski uživam i mislim da se to vidi na svakoj utakmici. Velika čast mi je što me treniraju Dženan Rahimić i Aco Damjanović. Sigurno da ne bih pružao odlične igre bez ostalih saigrača, a posebno bih izdvojio Muhameda Pašalića", nastavlja Sejfić koji ističe i veliku podršku cijele porodice.

Zahvalio se i navijačima koji su im velika podrška sa tribina.

"Publika se vratila u Skenderiju. To je mnogo bitna stvar. Na početku prvenstva je bila samo manja skupina ljudi, a već sada imamo punu malu dvoranu u Skenderiji. Bosna je brend i ako se zadrži ekipa, uz par pojačanja može se napraviti mnogo više. Naravno, Igokea i Široki Brijeg su ispred nas, ali i mi imamo svoje adute i šanse. Sarajevo kao grad zaslužuje dobru ekipu koja će biti konkurentna prvo u regionu, a potom u Evropi", kaže na kraju centar Studenata.