Još jedna počast Kobeu
17

Šampionski prsten Lakersa je najskuplji u historiji, očarao dizajnom i motivima

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Košarkaši Los Angeles Lakersa sinoć su uoči prve utakmice u novoj sezoni NBA lige dobili šampionske prstenove osvojene za sezonu 2019/2020., a ESPN piše da je riječ o najskupljim ikad proizvedenim prstenovima.

Oni navode da je šampionski prsten za prošlogodišnjeg pobjednika dizajnirao Jason Arasheben, a da je za svoje djelo rekao kako nema cijenu te da ne može otkriti koliko bi stvarno koštao.

Navodi se da ima 16,45 karata, a zanimljivo, ovaj dizajner kreirao je i posljednja dva šampionska prstena koja su Lakersi osvojili u sezonama 2009. i 2010., no tada je imao puno više vremena i ove godine je umjesto četiri imao samo mjesec za kreiranje.

ESPN posebno naglašava tim ljudi koji su bili zaduženi za pomoć Arashebenu navodeći da su neki od njih radili i po čitavu noć.

Što se tiče samog prstena, najviše su se izdvojili detalj s gornjeg dijela prstena, koji se može skinuti, a u njemu onda vidjeti dresovi svih penzionisanih igrača Lakersa s posebnim akcentom na Kobea Bryanta koji je preminuo početkom 2020. godine.

Prstenovi na sebi imaju 17 ljubičastih dragih kamenja sa po 0,95 karata u sebi, a oni su poredani u znaku slova "L". Taj broj predstavlja broj osvojenih titula Lakersa, a u svakom od njih, kako piše ESPN, nalazi se 0,52 karata žutih dijamanata, što predstavlja broj pobjeda Lakersa u regulanom dijelu sezone.

Imena i brojevi igrača su na bočnoj strani, a iza tog nalazi se mjesto gdje se može vidjeti zmija crna mamba u čast preminulog Kobea Bryanta.

Manifestaciju prije početka utakmice igrači Lakersa ipak su stavili u drugi plan, jer su od gradskog rivala Clippersa doživjeli poraz rezultatom 116:109. U izjavi za medije najbolji igrač ovog tima LeBron James rekao je da nema potrebe za panikom te da je sezona još uvijek u ranoj fazi.