Euroliga
59

Real Madrid u paklu Arene deklasirao Partizan uz skromnu partiju Muse

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Košarkaši madridskog Reala su u 31. kolu Eurolige u paklu beogradske Arene pobijedili Partizan rezultatom 88:76.

Partizan je u ovaj susret ušao sa imperativom pobjede, a Štark Arena je bila ispunjena do posljednjeg mjesta pa je beogradski tim na krilima svojih navijača igrao veoma dobro u prvom poluvremenu koje je okončano rezultatom 33:31 za goste.

Ipak, Partizan je u nastavku bio potpuno nemoćan što je iskoristio Real Madrid i krajem treće dionice se odvojio na dvocifrenu razliku koju je zadržao do kraja i došao do nove pobjede u najelitnijem evropskom takmičenju.

Kraljeve je do pobjede vodio Mario Hezonja sa 25 poena, šest skokova i četiri asistencije dok je Gabriel Deck dodao 13 poena uz pet skokova. Fabien Causer i Guerschon Yabusele su susret završili sa po deset poena. Causeur je dodao tri asistencije i dva skoka, a Yabusele sedam skokova i tri asistencije. Naš Džanan Musa je postigao tri poena za nešto više od osam minuta provedenih na parketu.

Kod Partizana najbolji bio Frank Kaminsky sa 19 poena, četiri skoka i dvije asistencije dok su Kevin Punter i James Nunnally dodali po 16 poena. Punter je dodao sedam skokova i tri asistencije, a Nunnally je dodao pet skokova i tri asistencije. Još je dvocifren bio Aleksa Avramović sa deset poena.

Rezultat:

Partizan - Real Madrid 76:88

Tabela: