Bitan trijumf Kraljeva
47

Real Madrid konačno prekinuo niz poraza u Euroligi, Musa upisao dvocifren učinak

D. P.
Musa je još jednom bio odličan (Foto: EPA-EFE)
Musa je još jednom bio odličan (Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Real Madrida upisali su pobjedu na gostovanju Virtus Bologni rezultatom 89:74 i tako prekinuli niz poraza u Euroligi.

Iako je i dalje prvi na tabeli najelitnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi, Real Madrid je nanizao tri poraza i tu nije upisao pobjedu još od početka februara. Sve do danas.

Madriđani su relativno lako upisali trijumf u Bologni, pošto su prednost imali od samog starta utakmice.

Ona je kontinuirano bila dvocifrena u korist Reala, ali nedovoljna da bi se bilo šta garantovalo pa je tako Bologna prišla na samo pet poena zaostatka na četiri minute prije kraja utakmice.

No, dva bitna napada Italijani nisu realizovali kada su mogli prići i dostići rezultatski zaostatak, a na drugoj strani važne poene postižu Vincent Poirier s linije za slobodna bacanja te Facundo Campazzo nakon prodora za plus devet.

Spasa više nije bilo za ekipu Bologne, a Real je tako upisao 23. pobjedu u 29 odigranih duela u Euroligi, nakon čega će ponovo ostati prvi na tabeli. Bologna je u borbi za play-off na sedmoj poziciji.

Naš Džanan Musa odigrao je solidan meč i s 10 poena, tri asistencije i dva skoka bio među efikasnijim u timu Reala. Jedini ispred njega bili su Guerschon Yabusele s 15 poena i pomenuti Poirier s 12. Kod Bologne Isaia Cordinier postigao je 12 poena.

Tabela: