Utakmica La Lige
14

Pogledajte kako je Barcelona penalom u 93. minuti slavila u Las Palmasu

N. K.
Slavlje igrača Barcelone (Foto: EPA-EFE)
Slavlje igrača Barcelone (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Barcelone kasno sinoć su nakon preokreta rezultatom 2:1 pobijedili na gostovanju kod Las Palmasa u okviru 19. kolu La Lige.

Katalonci su se ovom pobjedom zadržali na trećem mjestu sa sedam bodova zaostatka za Realom i Gironom, dok je Las Palmas deseti.

Ekipa s Kanarskih otoka povela je u 12. minuti kombinacijom dvojice igrača koji su ponikli u Barceloni - Sandra Ramireza i Munira El Haddadija.

Barcelona je izjednačila u 56. minuti bizarnim pogotkom, a njemu je prethodio promašaj Lewandowskog koji je u obećavajućoj poziciji glavom pogodio saigrača Arauja u leđa pa je odbrana Las Palmasa to nakratko očistila.

Potom je domaći defanzivac Coco silovito napucao loptu i pogodio Lewandowskog u glavu. Lopta se odbila nazad prema šesnaestercu, a u gužvi ju je Sergio Roberto nekako uspio smiriti za Torresa koji je zabio za 1:1.

Barcelona je do preokreta stigla u trećoj minuti sudijskoj nadoknade kada je Sinkgraven skrivio penal tako što je s leđa odgurnuo Gundogana koji je išao skočiti na loptu pred praznom mrežom.

Sinkgraven je dobio i crveni karton, a Gundogan je i realizovao penal za pobjedu.

Tabela: