Košarka
53

Pogledajte gdje će odsjesti i igrati košarkaši BiH na EP u Montpellieru

Piše: Edin Isanović
Košarkaška reprezentacija BiH igrat će na Eurobasketu u grupi A sa Francuskom, Finskom, Poljskom, Izraelom i Rusijom. Kao što je poznato, Evropsko prvenstvo u košarci se održava od 5. do 20. septembra u Zagrebu, Berlinu, Rigi, Montpellieru i Lilleu. Igor Stojanović, direktor svih košarkaških reprezentacija BiH boravi ovih dana u Montpellieru i već je vidio gdje će biti smješteni i u kojoj dvorani će igrati izabranici Duška Ivanovića.

"Hotel u kojem će biti smještena reprezentacija BiH zove se Crowne Plaza. Osim našeg državnog tima tu će biti i selekcije Rusije, Poljske, Izraela i Finske. Francuzi će biti na nekom drugom mjestu“, kazao je Stojanović za Klix.ba.

Dodaje kako je dvorana u kojoj će se igrati utakmice udaljena svega deset minuta od hotela.

"Dvorana se zove Park Suits Arena i nalazi se u neposrednoj blizini mjesta gdje će biti smješteni bh. reprezentativci. Ima kapacitet 10 i po hiljada sjedećih mjesta“, kazao je direktor svih košarkaških reprezentacija BiH za naš portal.

Otkrio je da će se na prvenstvu igrati novim loptama.

"FIBA je odlučila da se na ovom Evropskom prvenstvu igra najnovijom loptom Molten GL7X. Također, treba istaći da će imati poseban tretman organizatora kako ne bi dolazilo do pretjeranog klizanja koje je uobičajeno kod novih lopti. Zbog sve većih zahtjeva vrhunske košarke potreban je i veći broj personala uz reprezentaciju tako da će FIBA u periodu do početka prvenstva razmotriti povećanje broja ljudi koji uz nacionalne timove imaju pristup terenu“, zaključio je Stojanović.

Za kraj treba reći da će FIBA delegirati 40 sudija, 8 delegata, kao i 4 kontrolora takmičenja za Evropsko prvenstvo.