Košarka
14

Phoenix nastavio nizati poraze uz 15 poena Mirze Teletovića

Piše: S. H.
Mirza Teletović (Foto: Arhiv/AFP)
Mirza Teletović (Foto: Arhiv/AFP)
Košarkaši Phoenix Sunsa zabilježili su novi poraz, ovaj put od ekipe Houston Rocketsa 111:105. Naš reprezentativac Mirza Teletović postigao je 15 poena.

Prva četvrtina nije nagoviještavala dobru igru Hosutona, jer su domaći košarkaši Phoenixa počeli veoma dobro i prvu četvrtinu riješili u svoju korist 28:19. Međutim, druga i treća četvrtina ispostavile su se kao presudne, gdje su Rocketsi ostvarili nedostižnu prednost (37:31 i 32:21). U posljednjem dijelu igre Sunsi su igrali nešto bolje postigavši 25 poena, naspram 23 Hosutonova.

Corey Brewer sa 24 i Trevor Ariza sa 22 poena bili su najefikasniji košarkaši Hosutona. Phoenix nije iskoristio ni lošu šutersku noć Jamesa Hardena koji je ipak postigao 17 poena, ali tek dvije trojke iz devet pokušaja.

U ekipi Phoenixa Archie Goodwin je postigao 22 poena, Devin Booker 17 i Mirza Teletović 15 poena. Kapiten naše reprezentacije igrao je nešto više od 19 minuta, ubacio tri trojke iz osam pokušaja, uz četiri skoka. Treba istaći da je u ekipi Sunsa Alex Len pored 12 poena zabilježio i 18 skokova, što je njegov rekord karijere.

U narednom kolu Houston dočekuje u subotu ekipu Portlanda, dok su Sunsi domaćini ekipi Utah Jazza.