Košarka
0

Petrović, Teletović, Wright i Đedović se družili sa fanovima

Piše: J. H.
Foto: F. K./Klix.ba
Selektor Aco Petrović i generalni sekretar KS BiH Harun Mahmutović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Selektor reprezentacije BiH Aco Petrović i igrači Mirza Teletović, Zack Wright i Nihad Đedović družili se se danas sa fanovima te potpisivali dresove u centru Sarajeva.

Reprezentativci i selektor izmamili su osmijehe navijača košarkaških Zmajeva, pogotovo onih najmlađih koji su jedva dočekali da se fotografišu sa svojim idolima i uzmu autogram.

Svi su našoj reprezentaciji poželjeli sreću uoči Evropskog prvenstva u Sloveniji te izrazili nadu da će se u našu zemlju 22. septembra vratiti sa najsjajnijim odličjem ili nekom od medalja.

Druženje se održalo u sklopu kampanje "Budi Zmaj", čiji je cilj promocija košarke u našoj zemlji, mobilizacija javnosti i pružanje podrške našoj reprezentaciji.

Dres u kojem će bh. reprezentacija nastupati u predstojećim pripremnim utakmicima, kao i na Eurobasketu, dizajnirala je Edina Selesković. Kako je kazala u razgovoru za portal Klix.ba, on simbolizira mukotrpan put do vrha, ali i volju svih koji su stali uz reprezentaciju da ona zablista i prenese naš duh u svijet.

"Riječ Zmajevi ujedinila je naše igrače svih reprezentacija i navijače. Protivnicima ledi krv u žilama, a fanove čini ponosnim. I ovaj simbol zmaja je ujedinio element bh. zastave. U ovom procesu i saradnji sa Košarkaškim savezom BiH i sa Samirom Plastom, koji je pomogao u realizaciji ovog dizajna, mi nismo pravili samo dres, nego i oklop superheroja. Htjeli smo našim košarkašima dati krila na terenu i van njega", kazala je Selesković.

Ona je u svijetu mode već 20 godina, a svoj rad je do sada predstavila u mnogim svjetskim metropolama.

Dres košarkaških Zmajeva može se kupiti po cijeni od 50 KM u svim poslovnicama kompanije Sport Life i Bingo prodavnicama.