Pripreme reprezentacije
20

Pehovima nikad kraja: Upitan dolazak jednog od najboljih košarkaša za mečeve protiv Mađarske i Francuske

E. B.
Foto: KS BiH
Foto: KS BiH
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine se već treći dan priprema za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Mađarske i Francuske.

Selektoru Adisu Bećiragiću trenutno je na raspolaganju 14 od 15 pozvanih košarkaša.

Na pripremama su Ismet Sejfić, John Roberson, Zinedin Mulić, Edin Atić, Amar Gegić, Kenan Kamenjaš, Sani Čampara, Obrad Tomić, Ajdin Penava, Aleksandar Lazić, Rijad Avdić, Adin Vrabac, Haris Delalić i Amsal Delalić, dok se Emir Sulejmanović nije još pojavio.

Naime, nastup jedne od glavnih uzdanica za mečeve protiv Mađarske i Francuske je upitan jer se povrijedio u nedavnoj utakmici za španski Bilbao.

"Očekuju nas dvije teške utakmice. Jako bitna je prva koju igramo u ovom 'prozoru', protiv Mađarske. Ako tu utakmicu izgubimo, mislim da gubimo sve šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo. Nedostajat će nam mnogo naša tri glavna igrača, Halilović, Nurkić i Musa. Imamo i nekih manjih povreda kao kod Sulejmanovića. Ne znamo još da li će on doći, tako da će ekipa nastupiti u drugačijem sastavu u odnosu na Evropsko prvenstvo", rekao je pomoćni trener Gordan Firić za zvaničnu stranicu KS BiH.

Naši košarkaši utakmicu protiv Mađarske igraju 11. novembra u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu u 20 sati, a tri dana kasnije u gradu Pau gostuju kod Francuske (20:30 sati).