Interesantna ideja
50

Partizan sprema spektakl, u Beograd žele dovesti jednu od najboljih ekipa svijeta

N. K.
Novi spektakl u Beogradu (Foto: KK Partizan)
Novi spektakl u Beogradu (Foto: KK Partizan)
Predsjednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović potvrdio je da beogradski klub planira organizovati posebnu utakmicu u čast preminulog košarkaša i trenera Dejana Milojevića.
"Razmišljamo o tome da priredimo meč između Partizana i Golden Statea u čast Dejana Milojevića u Beogradu. Želimo organizovati utakmicu na otvorenom kao što smo to napravili na Tašmajdanu prije početka sezone", rekao je Mijailović za Kurir.

Milojević je prošle srijede preminuo od posljedica srčanog udara.

Legendarni srbijanski košarkaš tokom igračke karijere nastupao je za Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Valenciju i Galatasaray.

Najveći trag ostavio je upravo u redovima Beograđana s kojima je osvojio dva naslova državnog prvaka, a jednom je bio MVP domaće i regionalne lige.

Prvi trenerski angažman dobio je u Megi 2012. godine, da bi 2020. otišao u Budućnosti iz Podgorice. Već iduće godine put ga je odveo u Golden State Warriorse gdje je bio pomoćnik prvog trenera.

"Bilo bi to fenomenalno za oba kluba, kao i za Srbiju. Uputit ćemo im poziv, a spremni smo da Golden Stateu platimo troškove dolaska i boravka u našem gradu. Bio bi to termin u pripremnom periodu. Dejan je bio omiljen u toj NBA ekipi, a suvišno je i govoriti kakav trag je ostavio u našem klubu", zaključio je Mijailović.