Prijem u ŽKK Jedinstvo BHT
0

Đonlagić i Zurapović osvjetlali obraz BiH

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
U prostorijama tuzlanskog ŽKK “Jedinstvo BHT” upriličen je prijem za dr. Mirsada Đonlagića, člana FIBA boarda i Ademira Zurapovića, košarkaškog sudiju koji je na nedavno završenom Eurobasketu u Litvaniji sudio četvrtfinale između reprezentacija Srbije i Rusije.

Prisutnima se obratila direktorica tuzlanskog kluba Mara Lakić – Brčaninović, koja je podcrtala kako Đonlagić i Zurapović znače mnogo za košaraku na ovim prostorima, a sve to su potvrdili na posljednjem Evropskom prvenstvu, gdje je Đonlagić bio član Takmičarske komisije, a Zurapović sudio nekoliko važnih utakmica.

Nisu ni oni ostali dužni, pa su se zahvalili rukovodstvu Jedinstva BHT na lijepom gestu i činjenici da su prepoznali kvalitet njihovog dugogodišnjeg rada i djelovanja u košarci. Nakon toplih riječi, direktorica Jedinstva uručila im je prigodne darove.

Na kraju oficijelnog dijela druženja u prostorijama Jedinstva, Mara, Mirsad i Ademir su zajedno izrezali tortu na kojoj je pisalo “Eurobasket Litvanija 2011”, a potom je nastavljeno zajedničko druženje.