Uskoro premijera
11

Objavljen trailer za dokumentarac o Toniju Kukoču, u Bahinom filmu učestvuje i Jordan

N. K.
Detalji iz dokumentarca (Foto: Screenshot)
Detalji iz dokumentarca (Foto: Screenshot)
Bosanskohercegovački sportski novinar Sabahudin Topalbećirević režirao je film o Toniju Kukoču pod imenom "Magična sedmica", a njegova svjetska premijera održati će se 13. septembra u Sarajevu u hotelu Hills.
Topalbećirević je uspio uvjeriti Michaela Jordana da učestvuje u filmu pa je najveći košarkaš svih vremena s puno emocija pričao o jednom od najboljih evropskih košarkaša svih vremena.

U "Magičnoj sedmici" se još pojavljuju Božidar Maljković, Luka Pavićević, Ivica Dukan, Dino Rađa, Duško Ivanović, Svetislav Pešić i brojni drugi koji su dijelili svlačionicu s legendarnim splitskim košarkašem.

Popularnom Bahi je ovo već četvrti film o sportskim gromadama s prostora bivše Jugoslavije, a do sada je snimio dokumentarce o Draganu Džajiću, Ivici Osimu i Ćiri Blaževiću.

Dokumentarac o trostrukom NBA prvaku s Bullsima glavni je događaj 12. po redu "Simposara" koji je u proteklih 12 godina postao najveći regionalni sportski simpozij koji je u Sarajevo doveo velike sportske zvijezde.

Simposar će ove godine trajati od 13. do 15. septembra, a gosti će biti brojna ugledna imena iz svijeta sporta, a pogotovo košarke.

Najavljeno je i da će jedna od tema panela biti i nevjerovatni rezultati hrvatske nogometne reprezentacije, a o njima će govoriti Marijan Kustić, Zlatko Dalić, Stipe Pletikosa, Ivica Olić i Mario Mandžukić.

Ulaznice za svjetsku promociju filma možete kupiti putem platforme Kupikartu, kao i na svim prodajnim mjestima platforme Kupikartu širom Bosne i Hercegovine.