Košarka
84

Nurkić nakon poraza od Belgije: Ne tražimo alibi, vaš je izbor da li ćete nas podržavati

Piše: O. T.
Foto: Jusuf Nurkić Facebook stranica
Foto: Jusuf Nurkić Facebook stranica
Nakon drugog poraza košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine od Belgije u samo 12 dana, oglasio se jedan od najboljih igrača našeg tima Jusuf Nurkić.

Centar naše reprezentacije i Denver Nuggetsa Nurkić preuzima krivicu nakon poraza i poručuje da svako može birati da li će podržavati reprezentaciju ili ne.

"Ne tražimo alibi, ja preuzimam krivicu za ovaj poraz, ali sada igramo da se uigramo i da pobjeđujemo kad najviše bude potrebno. Ko misli da mi ne valjamo i ko ne želi da bude uz nas, ima puno pravo na taj izbor! Mi znamo naš put, znamo da nije ni lagan ni kratak, ali smo spremni na sva iskušenja. Biti uz nas ili ne, izbor je vaš!", napisao je Nurkić na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je tri utakmice u sklopu priprema za kvalifikacije za Eurobasket 2017. gdje ćemo igrati protiv Švedske i Rusije. U pripremnim mečevima upisali smo dva poraza od Belgije i pobjedu nad Portugalom.

U prvom meču protiv Belgije selektor Damir Mulaomerović nije mogao računati na najveće zvijezde našeg tima Mirzu Teletovića i Jusufa Nurkića. U meču protiv Portugala timu se pridružio Nurkić, dok se Teletović pripremama priključio nakon te pobjede i igrao je danas protiv Belgije.