Košarka
0

NLB liga: Bosna dočekuje FMP, Široki gost Ciboni

FENA
Nakon 12 dana pauze, utakmicama 16. kola nastavlja se takmičenje u regionalnoj košarkaškoj NLB ligi. Košarkaši Bosne ASA BHT dočekuju prošlosezonskog pobjednika ovog takmičenja - FMP iz Železnika, koji i u ovoj sezoni, iako s podmlađenim timom, bilježi sjajne rezultate, kako u NLB ligi tako i u ULEB kupu.

Trener Mensur Bajramović na današnjoj pres konferenciji ističe, da njegov tim očekuje težak susret s jednim od najjačih protivnika u Ligi

"Sigurno je da se radi o kvalitetnom timu, koji na bilo kojem terenu igra dobro pa tako očekujem da će biti i u Sarajevu. FMP je mlada ekipa, ali sa puno iskustva, koja se bazira na timskoj igri u kojoj svaki pojedinac ima svoju ulogu. Da bi bilo šta uradili, u svakom slučaju moramo da odigramo odbranu na boljem nivou, nego što smo to radili na posljednjoj utakmici, ali i u cijeloj ovoj sezoni. Ekipa je zdrava i spremna. Vjerujem da imamo snage da pobjedimo FMP, ali za to se moramo boriti svih 40 minuta", kazao je Bajramović.

U ekipi neće biti mladog Nihada Đedovića, zbog obaveza prema svom novom klubu- Barceloni. Umjesto njega Bajramović je najavio da će povjerenje ukazati nekom od mladih igrača.

Susret Bosna BHT ASA - FMP igra se u petak u dvorani "MIrza Delibašić"- KSC Skenderija u 17.00 sati. Drugi bh. predstavnik u ovom takmičenju - Široki Prima pivo u nedjelju gostuje u Zagrebu protiv Cibone (18.00 sati).

Parovi 16. kola: petak, 5. januara: Bosna - FMP (17.00 sati) Crvena Zvezda - Geoplin Slovan (19.00)

subota, 6. januara: Union Olimpija - Partizan (18.00) Hemofarm - Zadar (18.00) Split CO - Zagreb (19.00) Helios Domžale - Budućnost (19.00) nedjelja, 7. januara: Cibona - Široki Prima pivo (18.00)

Tabela: Cibona 12-3, Partizan, Zadar i FMP 11-4, Hemofarm 10-5, Budućnost 9-6, Crvena Zvezda 8-7, Union Olimpija i Helios 7-8, Bosna 6-9, Zagreb i Široki 5-10, Split 2-13, Geoplin Slovan 1-14.