Košarka
21

Nihad Đedović za Klix.ba: Sredinom aprila mogao bih se vratiti na parket

Piše: Edin Isanović
Nihad Đedović, bh. košarkaški reprezentativac i član Bayerna iz Minhena, povrijedio se početkom februara u utakmici Eurocupa protiv francuskog Dijona. U razgovoru za Klix.ba naglašava kako bi se narednog mjeseca mogao vratiti čarobnoj igri pod obručima.
Nihad Đedović (Foto: Arhiv/EPA)
Nihad Đedović (Foto: Arhiv/EPA)
"Oporavak ide po planu i nadam se povratku na parket sredinom aprila", kaže bh. košarkaš za naš portal.

Kako ističe, povrijedio se nakon jednog bezazlenog pada.

"Povrijedio sam se u utakmici Eurocupa protiv Dijona u gostima. Nakon bezazlenog pada na lijevu ruku iskočio mi je lakat i pritom pukao unutrašnji ligament koji sam potom operisao. Uglavnom, imao sam sreću u nesreći jer je povreda mogla biti i teže prirode. Brzom intervencijom klupskih ljekara ostalo je samo na puknutom ligamentu", prisjeća se Đedović.

Nihad napominje kako se adaptirao na život u bavarskoj prijestolnici.

"Već sam drugu godinu u Minhenu i mislim da mogu reći da sam se u potpunosti navikao. To i nije teško u Bayernu jer su uslovi u klubu na zavidnom nivou. Naš cilj za ovu sezonu je osvajanje titule prvaka Njemačke. S obzirom na to da smo imali puno povreda, nismo uspjeli igrati na željenom nivou cijelu sezonu. Ipak, nadam da ćemo biti dobri u važnim utakmicama za osvajanje prvog mjesta", dodaje naš sagovornik.

Na kraju je kazao kako se nada da će biti na raspolaganju selektoru za Evropsko prvenstvo na kojem učestvuje naša nacionalna vrsta.

"Mislim da mi sami sebi krojimo sudbinu u Francuskoj. U zavisnosti od toga da li idemo na Eurobasket da prođemo u drugi krug, pa možda čak i dalje, ili da se zadovoljimo onom starom - 'Dobro smo igrali i skupo smo se prodali, ali nismo imali sreće'. Ja lično ne želim ići u Francusku da bih bio prolaznik, želim nešto i ostvariti", zaključio je Đedović.